Året har gått fort, ibland undrar jag var tiden tar vägen.
Det har varit ups and downs under året. Låt oss backa tillbaka ett år och börja där.

I januari var det lugnt. Vi var bland annat på sennenträff. Troja följde med på sin första.

Tre systrar; Aiko, Ayako och Asako


Heidi....


... & Moa kör slappardagar!

Februarimånad bjöd som vanligt på Sala. Aiko, Akihito och Asahi var anmälda. Asahi kunde tyvärr inte komma pga sjukdom i hemmet. Jag ställde både Aiko och Akihito i juniorklass. Aiko fick en tvåa och Akihito fick en etta på sin första officiella utställning.

Michikos Akihito och Aiko

Ayako gjorde sin utställningsdebut på en inoff i Sollentuna. Även Aiko ställdes. Ayako kom på 2:a plats och Aiko på 3:e.

Ayako


I slutet av månaden kom ett tungt besked. Veterinären upptäckte att Ronja hade en tumör på urinblåsan. Hon skulle ha
50 % att överleva om den togs bort vid operationen.
Vi beslutade att inte ta bort tumören just då utan få en sista tid tillsammans med Ronja.

Ronja

I mars var det ännu en inoff. i Sollentuna. Min fodertik Asako eller Troja som hon kallas till vardags skulle ställas för första gången. Det var 6 berner där. Kusinen Valle vann i hanhundklassen och brorsan Asahi (Cazper) kom 3:a. Troja hade en kk i tikklassen som hon vann över. Så nu stod hon mot Valle i bäst i rasen och vann!!? I gruppen kom hon på Reservplatsen!


Michikos Asako

Aiko och jag började på tävlingslydnadskurs, vilket vi båda tyckte var roligt. Vi har tränat lite till och från under året och någon gång i framtiden ska vi (läs jag...) nog våga oss ut och tävla... =)
 

A-kullen fyller 1 år!

 

I april var det röntgendags för A-kullen. Akiko var iväg först och där var armbågarna ua och höfterna var B och tyvärr D.  Aiko, Asahi och Ayako åkte vi tillsammans med till Audell, där höfterna såg strålande fint ut på alla 3 men där såg han något på armbågarna. Aiko såg han något på båda medans han anade något på en av armbågarna på de andra. Han var dock osäker på om Skk skulle anmärka eller ej. Dessvärre gjorde de det. Akihito var på tur och även Asako, där kom underbara besked, båda var friröntgade!!

Ett par utställningar var jag på, dock bara och titta och fotade. Bland annat åkte jag och Mari till Västerås och gick på Sshk´s årsmöte. Mari ställde Valle på utställningen och jag och Aiko satt å hejja vid sidan av ringen.

 

En helg i maj lånade jag Ayako (Ayla) och ställde henne på en inoff. Hon blev Bir och till min stora glädje vann hon gruppen. I Bis:et var det en annan domare och även han gillade henne och hon slutade BIS 4!Michikos Ayako

Mamma och Heidi gick på agilitykurs vilket de tyckte var roligt.


Heidi hoppar långhoppet


Heidi går på gungbrädan

I början av juni var det Karlskogautställningen. Aiko, Ayako och Heidi var anmälda. Jag ställde Aiko och Ayla medans Malin ställde Heidi. Heidi fick en slät etta i öppenklass. Aiko och Ayla gick i juniorklass och båda fick en 1:a i kvalité. Aiko blev avtackad medans Ayla var kvar bland de 5 sista. Det bidde ett snabbt byte då en kompis ställde Ayla i kk och jag Aiko. Jag tog Ayla och vi fick springa ett par varv innan domaren Johan Andersson placerade Ayla på en 3:e plats i kk med hp.


Michikos Ayako
 

Pontus fyllde 12 år!
Min älskade schnazuer är så himla pigg och glad och följer glatt med ut på promenader både till parken och skogen.


Pontus i somras


Första helgen i
juli tog Kicki och jag båten över till Gotland. Jag har inte varit på utställningen där innan, men ååå vad det var trevligt! Underbart sällskap och trevlig utställning. På samma stugby som vi, bodde även Lina och Camilla. Trevliga kvällar med mycket prat och skratt bidde det. Och Kicki och jag åkte faktiskt inte vilse denna gång...


Håller man i kameran så slippar bygga tältet... ;)


Kicki är ju så duktig på det där, så jag skulle ju bara dra ner tempot istället för att hjälpa till.. hahaha


Gänget innan vi skulle gå på båten tebax till fastlandet.
Fr. vänster Camilla, Lina och Kicki med alla hundarna.


Ponte slappar på muren vid Visby

Aiko fick en 1:a första dagen och då den andra tiken i unghundklassen fick en tvåa så vann Aiko klassen. Andra dagen så fick båda tikarna en 1:a. Aiko kom då på andra plats i konkurrensen, dock så poängterade domaren att hon gillade Aiko bättre som typ men att Aiko för dagen var för slängig i sina rörelser fram och bak. Så är det, det går upp och ner på utställningar! Aiko får helt enkelt växa på sig. Så efter de har hon fått vila och jag inväntar även att hon ska få ordentligt med päls.
Jag fick hjälpa Kicki att ställa Molly båda dagarna i bästa tik kk och på lördagen blev hon bästa tik och bim! Så himla skoj!!! och så roligt att få vara med o uppleva! När en av ens bästa vänners hund går å blir bim, blir man överlycklig!


Aiko

Resten av månaden spenderade jag i Karlskoga då mina föräldrar åkte till Japan och jag tog hand om hundarna.
Vädret var ju ingen höjdare, maken till regn var det länge sen ja upplevde. När solen visade sig så åkte jag ut till stugan med hundarna.


Aiko och Heidi simmar


Ronja simmade också några gånger under sommaren


Ponte och Moa


Gänget i somras
Fr. vänster; Aiko, Heidi, Ronja, Pontus och längst fram Moa

 

Sista helgen i juli hängde jag med till Ransäter, inget ställande bara fotande. Fick dock äran att springa med Molly som placerade sig i bästa tikklass.

Augustimånad började himla bra. Askersund utställningen stod på schemat. Ja, kanske inte för mig då, för nu var de ju så att Madonna kom till Göteborg just den helgen och det var något som jag har längtat efter i hur många år som helst. Något annat som man så klart också längtat efter i många år var det certet. Dessa två saker lyckades komma på samma dag! Medans jag var i Götet så åkte mina fantastiska föräldrar till Askersund med Heidi. Väl där så fixade Gunn till Heidi och Felicia ställde henne. Heidi vann öppenklassen med ck och sedan kom hon 2:a i bästa tik med CERT!!!! =)
Tusen tack för hjälpen!!!


Österleufstas Up To Date (Heidi) med sitt första cert!

 

Ett par veckort senare var det Minnesutställningen i Vallentuna. Mamma gjorde debut i ringen och gjorde en strålande sådan. Heidi kom 3:a i öppenklassen och med strålande fin kritik.


Heidi i Vallentuna

Slutet av månaden blev väldigt tung, det var dags att säga adjö till Ronja. Vår älskade Ronja!
Saknaden är fortfarande stor och det är tomt utan henne. Hon kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan och vi är evigt tacksamma för alla de år vi fick med henne.


Lionas Cinderella

 

September började med en Skåneresa och Sofiero utställningen.
Trevligt sällskap som vanligt, jag ställde ingen men Kicki ställde Molly.
I slutet av månaden följde jag med Lotta och Boss till Åland. Även Kicki och Molly var med. En helt fantastisk helg där Boss blev BIR, Big 1 och till slut slutade BIS 4!! Så häftigt att få vara med och uppleva detta när ens väns hund vinner på detta sätt!

Mh för A-kullen ordnades också denna månad. 4 av 6 st. kunde komma. Och det blev väldigt fina resultat, så roligt! Jag fick många gratulationer av testledare, beskrivare och figuranter för en trevlig kull!


Asako (Troja) vid dumpen


Asahi (Cazper) leker med figuranten


Akihito (Loffe) är måttligt intresserad av spökena


Aiko går fram till skramlet


Oktober var en lugn månad, åkte på några sennenträffar vilket alltid är trevligt!
Sista helgen i oktober packade jag och Malin in oss i bilen tillsammans med min fodertik Asako (Troja). Det var dags för den årliga Växjö utställningen. Den är ju inge höjdare själva utställning i sig, hallen är ju en av de sämre. Men resan är alltid trevlig och så var den även i år. Malin är alltid ett trevligt sällskap! I år var jag där i god tid innan jag skulle in i ringen... man gör ju inte om samma misstag två gånger... ;)
Troja skulle ställas mot ett gäng unghundtikar. När det äntligen blir våran tur så hör jag hur domaren pratar med domaraspiranten och så hör jag hur domaren säger:
- Ja, hon är fin!
Åh, det kändes ju himla bra kan jag säga... Men sen vet man ju inte hur han tänker om de andra. Glad över första priset inväntar vi tills alla blivit bedömda. Och så in igen, domaren börja tacka av några och vi står kvar bland de fem sista. Han pekar fram oss till en andra plats och sedan får vi springa. Domaren bestämmer sig att så ska det vara och Troja slutade alltså på en 2:a plats med ck på sin första officiella utställning. =)


Michikos Asako

I november gjorde Ayako (Ayla) sitt mh i Karlskoga. Även hon grejja det finfint!

 

I slutet av november fick Heidi dejta Bernerdalens Åy-san i ett par dagar.
Åy-san & Heidi grejjade parningen bra!


Bernerdalens Åy-san


Heidi och Åy-san

 

December avslutade som vanligt utställningssäsongen med Stora Stockholm. Ayako (Ayla) och Asako (Troja) var anmälda. Jag ställde Troja och Mari ställde Ayla. Troja fick en 2:a då domaren tyckte hon var i för högt hull och inte i bästa pälskondition. Ayla däremot fick en 1:a och kom 2:a i klassen med hp!


Michikos Asako


Michikos Ayako

Under mellandagarna i december ultraljudades Heidi och det visade sig att dejten med Åy-san hade gett resultat. Så nu går vi i väntas tider. Och vi hoppas att allt fortsätter att gå bra och att det föds ett gäng småttingar i slutet av januari.

 

Under årets gång har jag träffat hundarna från A-kullen och deras ägare en del och jag tänkte bjuda på en del bilder från dessa träffar. Det är alltid lika roligt att ses!!! Ni är underbara allihop!


Troja, Ayla & Aiko


Aiko, Ayla och Troja


Aiko och Troja


Loffe


Aiko och Ebba


Ebba, Ayla och Aiko


Aiko och Ayla


Cazper & Aiko


Cazper & Aiko


Loffe, Aiko, Troja och Cazper


Cazper


Ebba


Aiko & Ebba


Ebba


Aiko och Loffe


Ayla & Aiko


Heidi, Ayla och Aiko


Troja


Troja & Aiko


Troja

 

Jag önskar familjen, vänner och valpköpare ett riktigt Gott Nytt 2010!!