Jag tillsammans med Sandra på Åland hösten 2109

 

Jag som har Michikos kennel heter Madeleine Lundh och bor med Sandra på Södermalm i Stockholm. Min pappa som är delägare i kenneln bor tillsammans med min mamma i Karlskoga. Vi har valparna där mellan 4-8 veckors ålder för att de ska få möjlighet att vara ute i trädgården så mycket som möjligt.
Våra hundar är en del av familjen och bor inne med oss. Härliga promenader, träning, tävling och mys i soffan med hundarna är livet!


Mitt stora intresse är hundar. Jag åker mer än gärna på utställningar, både för att ställa och titta. Mitt andra stora intresse är fotografering. Det blir en hel del bilder tagna under årens gång. =)


Jag parade taxen Moa 2004 men tyvärr blev det bara en dödfödd hane och sedan visade det sig att hon hade allergi, så det blev inga valpar efter henne. Eftersom familjen första berner Ronja har D och E på sina höfter har jag inte kunnat ta någon kull efter henne.
Heidi är kennelns stamtik och under våren 2008 födde hon kennelns första bernerkull, A-kullen. Heidi är även mamma till B-kullen.
A-kullen Hd och Ed statistik fick en fantastisk vänding under hösten 2010. När kullen röntgades 2009 vid 1-års åldern, fick 3 av 6 lindrig på armbågarna (Ed). Jag hade en magkänsla att det inte stämde så under sensommaren/hösten 2010 röntgades de tre om. 2 av de 3 som röntgades om gick från Ed 1 till Ed 0!!! Så underbart! En pålagring är något som inte kan försvinna så vad felet var från början kan man spekulera om i all evighet, men jag är så oerhört lycklig att de blev två till som blev "friröntgade" i A-kullen!
Min egen Aiko är en av dem som blev friröntgad och Aiko födde sin första kull februari 2011. Aiko fick 3 kullar och alla hennes avkommor har fått Ed 0.

Mitt andranamn är Michiko därför blev det ganska naturligt att kenneln skulle heta Michikos kennel.
Michiko är ett japanskt namn och betyder vacker och intelligent. Jag tänkte fortsätta i det japanska tecknet och därför kommer även valparna få japanska namn i  sina stamtavlor.

Jag är medlem i Skk och SShk och följer deras avels och uppfödaretiska regler.
I min uppfödning strävar jag efter att få fram hundar som är rastypiska i utseendet, friska samt har bra mentalt. Föräldradjuren är meriterade samt Hd och Ed fria.
Jag har  gått SKK´s uppfödarutbildning och läst de 6 delkurser som innehåller parning och valpning, genetik, juridik, anatomi, utfodring och valpens beteende. Jag går gärna på olika föreläsningar om hundar, avel, dräktighet och valpning när möjlighets ges.Jag ca 8 år tillsammans med grannens hundar.

 

Välkommen till min sida!

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar!Madeleine Lundh
Lundagatan 36E
117 27 Stockholm
08-668 19 76
070-777 7789

madlun@hotmail.com


Jag tillsammans med
Michikos Aiko och hennes valpar (C-kullen)